PIMA DAMES TOPS van ARTISAN ROUTE nu ook verkrijgbaar bij ARAÑA.

Artisan Route pima shirt blauw dames
Pima shirt Pilar

De fantastische pima shirts van ARTISAN ROUTE nu ook verkrijgbaar bij ARAÑA. Deze shirts werden eerst alleen verkocht door ASARTI in Nederland. Nu ASARTI met de winkel gestopt is, zijn wij blij dat wij u deze shirt kunnen aanbieden. We hebben verschillende telefoontjes gehad met de vraag: “Weet u waar wij de shirts kunnen kopen die ASARTI eerst had?”
Deze dames tops zijn gemaakt van 100% Peruaanse Pima katoen. Deze katoen voelt lekker zacht en draagt erg comfortabel. Eenmaal gekocht, gedragen, gewassen en opnieuw gewassen, blijft het als nieuw. De shirts zijn afgewerkt met oog voor detail en hebben een semi-fitted pasvorm.
De collecties van ARAÑA zijn kleurrijk. Onze klanten vragen soms wat ze het best eronder kunnen dragen. Er zit altijd wel een kleurtje in onze vesten en truien, waar makkelijk een passend shirt bij te vinden is. Wij hebben de kleuren van de pima shirts zorgvuldig uitgezocht bij onze collectie.

Pima col shirt Artisan Route pima katoen kol rood
Pima col shirt Paula

PIMA katoen uit PERU.
Pima katoen is bekend om de duurzame kwaliteiten. Kleding van pima katoen is zacht, sterk, goed zelf te wassen, het draagt behaaglijk en behoudt lang haar vorm. Pima katoen is een lichte stof, maar geeft daarentegen wel veel warmte. Het heeft een groot vocht absorberend vermogen. Pima katoen gaat veel langer mee dan andere soorten katoen.

De grootste verschillen tussen pima katoen en gewone katoen zijn de sterkte van de vezel, de fijnheid en de vezellengte. Pima katoen heeft een sterkere en fijnere vezel dan gewoon katoen. De lengte van de vezels van pima katoen is 35% langer dan de vezels van normaal katoen. Het is zachter, glanst meer en blijft langer kleurecht en mooi in vorm. Pima katoen neemt meer vocht op dan andere katoensoorten.
Kortom net zoals alpaca is pima katoen een plezier om te dragen. Een beter combinatie van een alpaca vest met een pima shirt eronder is haast niet te bedenken. Onze collectie heeft ook enkele ASARTI vesten gemaakt van 90% alpaca met 10% pima. Ook een feestje om te dragen.
Heeft u nog vragen, bel ons gerust. Wij staan u graag te woord.