Onze missie

ARAÑA verkoopt duurzame kleding die op ambachtelijke wijze is gemaakt volgens de Zuid-Amerikaanse tradities. Naast dat we streven naar bijzondere en kunstzinnige ontwerpen vinden wij het belangrijk dat onze kleding wordt gemaakt met respect voor mens en dier. Hiervoor selecteren wij onder andere ateliers die de regels voor eerlijke handel serieus nemen en die voorzien in een sociaal verantwoorde werkomgeving.

Lees hier meer over onze uitgangspunten.

Ons verhaal

Sinds 1978 hebben wij hebben in verschillende landen in Afrika en Azië gewoond. Onze laatste post was Bolivia in Zuid-Amerika. Deze indrukwekkende cultuur en de bijzonder plezierige mensen maakten mij de keuze niet moeilijk om met de alpaca kleding te starten in Europa. De fantastische kwaliteit van alpaca wol en het unieke vakmanschap van de Zuid-Amerikaanse bevolking gaven mij de juiste inspiratie.

Lees hier meer over ons verhaal.

Ons product

De fijnste alpaca, afkomstig uit Peru, verwerkt in traditionele motieven uit de Andes gecombineerd met moderne trends, geven onze collectie een unieke en tijdloze uitstraling. Onze kleding is met liefde en passie gemaakt,  veelal met de hand, waarbij er oog is voor detail.

Ontdek hier hoe onze kleding wordt gemaakt.

Over alpaca

Alpaca is een bijzonder materiaal. Het is een sterke natuurlijke vezel die niet pilt en geen natuurlijke lanoline bevat. Hierdoor kunnen mensen die allergisch reageren op wol vaak wel alpaca dragen. Lang voordat Columbus Zuid-Amerika ontdekte,was de alpaca vezel al bekend om zijn bijzondere eigenschappen.

Leer meer over de eigenschappen van alpaca