Duurzaam

Het uitgangspunt van ARAÑA is om u duurzame en eerlijke kleding aan te bieden, die vervaardigd is in een sociaal verantwoorde werkomgeving. Onze alpaca kleding is kunstzinnig gemaakt door handarbeiders, met kennis van de traditionele textiel technieken. Wij gebruiken de mooiste alpacawol en omdat wij het zelf importeren, kunnen wij het voor een verantwoorde prijs aanbieden. Naast het kiezen van alpaca wol van de hoogste kwaliteit letten wij er ook op dat de werkomstandigheden van de werknemers zo goed mogelijk is.

Eerlijk

Wij selecteren ateliers waar met respect wordt omgegaan met de werknemers en waar men de regels van eerlijke handel serieus neemt. Zo is het belangrijk dat de werknemers goed betaald worden en het hele jaar in dienst zijn. Het gebeurt maar al te vaak dat werknemers aangenomen worden als er werk is en ontslagen worden zodra het werk klaar is. Hele gezinnen zitten dan zonder inkomen. Onze producenten zorgen goed voor hun werknemers. Zo kan een studie of een ziekenhuis opname bekostigd worden door de werkgever. Sommige ateliers hebben een kinderopvang of halen en brengen hun werknemers met een bus. Zo zag ik tijdens mijn bezoek aan een atelier in de toilet- en wasruimte een rekje met allemaal tandenborstels op een rekje met de namen erop. Daarnaast staat ARAÑA een deel van de opbrengsten af aan sociale projecten, zoals bijvoorbeeld kind zorg.

Kwaliteit

Alpaca is een bijzonder materiaal. Deze natuurlijke vezel is sterk en pilt niet. De langste draden van de vacht worden verwerkt in onze kleding. Een gebreide trui, vest of omslagdoek van duurzame alpaca draagt comfortabel, is licht en lekker warm.

Alpaca is een genoegen om te dragen. Het is veder licht en toch behaaglijk warm. Dit komt door de structuur van de holle vezel. Als u het een keer gedragen heeft dan bent u verkocht. Alpaca geeft een prettig gevoel tijdens het dragen, u voelt er zich als het ware goed beschermd in. Lees hier meer over de unieke eigenschappen van de alpaca.