Vakmanschap

Breicouture van de Andes, zo kunt u met recht onze prachtige alpaca kleding noemen. De traditionele kennis op het gebied van textiel techniek, wordt gebruikt om deze mooie kleding te maken. De mensen zijn als het ware opgegroeid met alpaca en kunnen van deze veerkrachtige vezel hele bijzondere kledingstukken maken. Elk stuk wordt zorgvuldig met de hand gemaakt, met oog voor detail. Naast het hand breien wordt ook gewerkt met breimachines, zoals intarsia of jacquard.

Intarsia

Een intarsia breimachine wordt handmatig bediend en komt heel dicht bij het handmatig breien. Men breit de patronen vanaf een telpatroon. Intarsia breitechniek is erg arbeidsintensief, maar met deze techniek kan men zeer kunstzinnige patronen breien. Sommige van onze designs worden na het breien ook nog handmatig geborduurd. Blaadjes worden van nerven voorzien of bloemen van hartjes met kleine bolletjes. (Popcorn) zo worden die in Zuid-Amerika genoemd.

Jacquard

Jacquard machines zijn meer machinaal gestuurd en repeteren het ingestelde patroon. Het bedienen van een jacquard breimachine vereist een bijzondere kennis tussen de samenhang van het alpacagaren en de spanning van de machine, om te zorgen dat de juiste maten geproduceerd worden. Jacquard is minder arbeidsintensief, omdat het minder handwerk vereist en daarom in het algemeen goedkoper in prijs. De resultaten zijn ook bijzonder mooi, maar meer gestructureerd.