Vakmanschap

Breicouture van de Andes, zo kunt u met recht onze prachtige alpaca kleding noemen. De traditionele kennis op het gebied van breien en weven, wordt gebruikt om deze mooie kleding te maken. De mensen zijn als het ware opgegroeid met alpaca en kunnen deze veerkrachtige vezel omtoveren tot hele bijzondere kledingstukken. Elk stuk wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd, met liefde en oog voor detail. Naast het hand breien wordt ook gewerkt met breimachines, zoals intarsia of jacquard.

Intarsia

Een intarsia breimachine wordt handmatig bediend en komt zo heel dicht bij het handmatig breien. Men breit de patronen in vanaf een telpatroon. Intarsia breiwerk is erg arbeidsintensief, maar hierdoor ontstaan zeer kunstzinnige resultaten.

Jacquard

Jacquard machines zijn meer machinaal gestuurd en repeteren het ingestelde patroon. Het bedienen van een jacquard breimachine vereist een bijzondere kennis tussen de samenhang van het alpacagaren en de spanning van de machine om te zorgen dat de juiste maten gebreid wordt. Jacquard is minder arbeidsintensief, omdat het minder handwerk vereist en daarom in het algemeen goedkoper in prijs. De resultaten zijn ook bijzonder mooi, maar meer gestructureerd.