ARANA-agentschap-manuela-bedford-nederlandAls bij toeval ontmoetten wij Manuela Bedford in Duitsland. Vanwege onze gemeenschappelijke interesse voor luxueuze vesten gemaakt van alpaca garens, was het niet moeilijk een geanimeerd gesprek te voeren. Dit resulteerde erin dat ARAÑA het agentschap voor Manuela Bedford in  Nederland heeft gekregen.

De collectie van Manuela Bedford is een goede aanvulling op de ARAÑA collectie. In tegenstelling tot de vesten van ARAÑA die veelal handmatig gemaakt worden, worden de collecties van Manuela Bedford meer machinaal gemaakt. Omdat dit veel minder arbeidsintensief is, ligt de prijs van de Manuela Bedford vesten en truien lager. Manuela-Bedford-gebloemd-patroon-oker-geel-alpaca-wol

Dit voorjaar heeft Manuela speciaal kleurcombinaties gemaakt die gekozen waren door een klant van ARAÑA. Hiervoor is Manuela zelfs twee keer naar onze showroom in Veenendaal gekomen om met elkaar de kleuren te bespreken. Eindeloos zijn er foto’s over en weer gestuurd met proefbreisels. Het resultaat is dan ook bijzonder mooi geworden. Wij hebben daar een grote voorraad van en daarom hebben wij een interessante aanbieding van de Jullieta truien in onze SALE voor u staan.

Dames trui Manuela bedford Oker geel room witManuela Bedford ontwerpt sinds 1990  exclusieve mode van luxueuze alpaca vezels. De Zuid-Amerikaanse kunstwerken, ornamenten en symbolen inspireren Manuela Bedford in het ontwerpen van jaarlijkse collecties in kleurrijke patroon met een individueel karakter. De textiel-business is verweven in de familietraditie van Bedford. Zo begon in 1915 de overgrootvader van de oprichter van het bedrijf in de Peruaanse stad Arequipa zijn eerste alpaca atelier.

De liefde voor de hoogwaardige alpaca en de traditionele kunstnijverheid is generatie op generatie overgedragen. Het familiebedrijf werk met grote inzet aan het in stand houden en verbeteren van de traditionele breikunst. Patrick Bedford, de zoon van Manuela, neemt het roer dit jaar over.