Wij van ARAÑA vinden uw privacy belangrijk! Daarom doen we ons best om zo zorgvuldig mogelijk met uw gegevens om te gaan. Per 25 mei 2018 is overal in de Europese Economische Ruimte (EER) dezelfde privacywetgeving van kracht: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet vervangt de ‘Wet bescherming persoonsgegevens’. Het is belangrijk dat deze wet doorgevoert wordt. We leven in een tijd waarin waarin technolgische ontwikkeling op ongekende snelheid voortrazen. We delen voortdurend allerlei gegevens met elkaar en dit zorgt voor allerlei prachtige mogelijkheden. Tegelijk zorgt dit ook voor risicos voor uw privacy. Omdat privacy iets heel persoonlijks is, is het doel van de AVG om u als klant controle te geven over de verwerking van uw eigen gegevens. Om voor u duidelijk te maken hoe ARAÑA uw gegevens verzameld en ermee omgaat volgt hieronder onze privacyverklaring.

ARAÑA, Your Exclusive Design is gevestigd aan Mulderslaan 17, 3905GA in Veenendaal. Onze website is www.ARAÑA .nl.

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we het verzamelen

ARAÑA  verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Als u op onze website een bestelling plaats dan verzamelen wij uw gegevens om de bestelling te kunnen verwerken. De gegevens die wij verwerken zijn gelijk aan de gegevens die u zelf invoert op het moment dat u een bestelling plaatst. Daarnaast verwerken wij de specifieke gegevens van de bestelling zoals bestelgegevens (welke artikelen besteld zijn) en transactiegegevens. Al deze gegevens komen samen in een factuur die bewaart blijft voor administratieve doeleinden.

Als u ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief dan verzamelen wij uw naam en e-mailadres. Dit doen wij om u de nieuwsbrief toe te kunnen sturen. Uw gegevens worden veilig opgeslagen bij Mailchimp. Wij maken gebruik van de service van Mailchimp om u een nieuwsbrief te kunnen versturen en eventueel om persoonlijk contact op te nemen. Als u het privacy beleid van Mailchimp wilt inzien dan kan dat via de volgende link: https://mailchimp.com/legal/privacy/ (Engelse tekst)

Als u hiervoor toestemming verleent dan verzamelen wij door middel van Facebook gegevens over uw surfgedrag op onze website. Hierbij gaat het om informatie over welke pagina’s u bezoekt, met welke browser u dit doet en wordt deze data gerelateerd aan een Facebookaccount als u dat heeft.

Reacties op de website

Als u een reactie achterlaat op onze website dan verzamelen we de gegevens die getoond worden in het reactieformulier. Daarnaast verzamelen we automatisch het IP-adres en de browser gebruikersagent string om mogelijk spamverkeer tegen te gaan en beter op te kunnen sporen. Dit laatste gaat volledig automatisch en gebeurt buiten ARAÑA om.

Indien u gebruik maakt van de Gravatar service dan wordt een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van uw e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) verstuurd naar de Gravatar service. De privacybeleidspagina kunt u hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat uw reactie is goedgekeurd voor publicatie door ons, is uw profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van uw reactie.

Contactformulieren

U kunt via onze website direct contact met ons opnemen. Om deze service aan u aan te kunnen bieden moeten wij uw gegevens verzamelen om contact te kunnen leggen. Als u het contact formulier op de homepagina (https://www.arana.nl/) of op de contactpagina (https://www.arana.nl/contact/) invult, dan verzamelen wij uw ingevulde naam en e-mailadres. Deze gegevens worden bewaard in de e-mail die u naar ons verzendt op het moment dat u op ‘verzenden’ klikt. De ingezonden informatie wordt alleen gebruikt om met u te communiceren en niet voor marketing doeleinden. De gegevens worden net zolang bewaart als de e-mail. Als u wilt dat uw gegevens in de vorm van de e-mail worden verwijderd, neem dan contact met ons op. Wij zullen uw gegevens dan zo snel mogelijk verwijderen.

Cookies

ARAÑA verzamelt ook gegevens via cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die met de website worden meegestuurd en door uw browser worden opgeslagen op uw computer. Cookies maken uw surfervaring beter en eenvoudiger.

ARAÑA maakt gebruik van twee soorten cookies: essentiële (of functionele) cookies en niet-essentiële cookies.

Essentiële Cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om uw voorkeuren op te slaan en algemene informatie, zoals de inhoud van uw winkelmandje, vast te leggen. Deze essentiële cookies verzamelen geen persoonlijke informatie!

Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam, uw e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door uw browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat u heeft bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Naast deze essentiële cookies maakt ARAÑA ook gebruik van niet-essentiële cookies. Dit zijn cookies die ons informeren over uw surfgedrag op onze website zodat wij onze service steeds kunnen blijven verbeteren. Als u accepteert dan stemt u in met het gebruik van deze cookies. Als u dit niet wilt klik dan op ‘niet accepteren’. Wij bewaren cookies maximaal 3 maanden.

Met wie we uw data delen

Als u een bestelling plaatst op onze website en ervoor kiest om te betalen met iDeal, dan delen wij uw gegevens om de transactie af te kunnen handelen.Wij maken gebruik van de diensten van Mollie als betaaldienstverlener en uw gegevens worden in die context met Mollie gedeeld. Meer informatie over Mollie en de wijze waarop zij omgaan met privacy vindt u hier: https://www.mollie.com/nl/privacy

Waarom we uw gegevens verwerken

ARAÑA verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Het afhandelen van een transactie
  • U informeren over onze diensten en publicaties (o.a. nieuwsbrieven)
  • ARAÑA verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Hoe lang we uw data bewaren

In principe bewaren wij uw data totdat u zelf aangeeft dat deze verwijderd moeten worden.

Welke rechten u heeft hebt over uw data

Persoonlijke gegevens zijn gegevens die u identificeren of gebruikt kunnen worden om u te identificeren of te contacteren. Zulke informatie omvat onder andere uw naam, e-mailadres en/of telefoonnummer. We zullen alleen persoonlijke gegevens verzamelen als uw ons de informatie vrijwillig toestuurt en/of toestemming geeft om uw gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld zodra u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief. U heeft ten alle tijd het recht om uw persoonlijke gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Daarnaast heeft u het recht om uw toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ARAÑA en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van uw tot onze beschikking hebben in een computerbestand naar u of naar een door u aangewezen derde te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdracht van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@ARAÑA .nl.

Daarnaast, wil ARAÑA u erop wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

Delen van persoonsgegevens met derden

Arana deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting.

Waar we uw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Arana neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via info@arana.nl.

Geautomatiseerde besluitvorming

ARAÑA  neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van ARAÑA ) tussen zit.

Wijzigingen

ARAÑA  behoudt het recht om van tijd tot tijd om uiteenlopende redenen veranderingen, aanvullingen of wijzigingen aan te brengen in haar privacyverklaring. De meest actuele privacyverklaring is ten allen tijde in te zien bij ARAÑA . Deze versie is opgesteld op 24 Mei 2018.