Dit voorjaar heeft ARAÑA de webshop van Alpaca fashion overgenomen. In juli zijn wij op bezoek geweest bij de oprichters Peter en Corry Jordaan. Hun dochter Cheranie was ook gekomen. Het was leuk hun enthousiaste verhalen over de klanten en beurzen te horen. De familie Jordaan heeft al jaren een alpaca farm en zij ontdekten de geweldige kwaliteit van de vacht van de alpaca. “Als je een schaap scheert, dan ben je na afloop vuil. Scheer je een alpaca dan klop je jezelf een beetje af en je bent weer schoon”, zo vertelde Corrie. “Dat komt omdat een alpaca geen vet in zijn vacht heeft. Daarom kan iemand die allergisch is voor wol, vaak wel alpaca dragen en daar zijn ze heel erg blij mee”! Vijf jaar geleden hebben zij een winkel met alpaca kleding en accessoires geopend op hun farm. Om bekendheid te krijgen bezochten zijn veel markten en beurzen. “Later deden wij dat minder, de mensen wisten ons te vinden op onze webshop”. Een lange middag zijn wij er geweest en vol informatie gingen wij terug.

ARANA op bezoek bij Alpaca Fashion familie Jordaan Sommelsdijk

Wij delen de passie met de familie Jordaan over alpaca en om zoveel mogelijk mensen de charme van alpaca te laten ervaren. Corrie en Cheranie hebben in een modehuis gewerkt en net zoals wij vinden zij het leuk mensen mooi aan te kleden.  Alpaca fashion is een goede aanvulling op ARAÑA. Alpaca fashion verkoopt naast dames en heren kleding ook accessoires van alpaca, zoals mutsen en shawls en de comfortabele alpaca sloffen en sokken. ARAÑA is gespecialiseerd in handmatig gemaakte kleurrijke alpaca dames vesten, truien en omslagdoeken, dit jaar starten wij ook met een kleine collectie herenmode. Peter vertelde enthousiast dat; “iemand die ooit alpaca sokken heeft aangeschaft, ervaart het genoegen van het dragen van alpaca en gaat een trui of vest van alpaca proberen”. Volgens Peter Jordaan hoef je alpaca sokken eigenlijk niet te wassen. Je krijgt er geen zweet voeten in, de lichaamsgeur blijft er niet in hangen, even luchten en hup je kunt ze weer dragen. Enkele paren met elkaar afwisselen is dan wel handig. De boorden van de sokken voelen zacht aan en knellen niet. Daarom worden deze sokken graag gedragen door diabetes patiënten en door mensen met gevoelige benen. Corrie noemde ook nog; ”dat de alpaca sloffen, zelfs naar jaren dragen, niet glad worden aan de onderkant. Je hoeft niet bang te zijn dat je uitglijdt op een trap. In het begin lijken ze iets te strak te zitten. Je moet ze even uitlopen en dan zitten ze als gegoten. Ook krijg je geen zweetvoeten in de sloffen”.

Wij hopen de beurzen waaraan Alpaca Fashion deelnam ook te doen. Dit jaar gaan we naar Trompenburg en naar de Puur markt in Oud-Beijerland.  Wij zullen u op de hoogte houden van onze activiteiten. Als u de alpaca producten van ARAÑA en Alpaca fashion wilt zien en passen, dan bent u van harte welkom in Veenendaal. Op onze websites staan de openhuisdagen. Op andere dagen bent u natuurlijk ook van harte welkom, maar dan is het beter even van te voren te bellen of wij aanwezig zijn. ARAÑA ligt buiten het centrum bij de Nieuwe Molen. Op het pleintje bij de molen kunt u ruim parkeren en eventueel naar het centrum lopen.

Wij kijken ernaar uit u met een kopje koffie of thee te verwelkomen.

ARANA alpaca fashion KUNA Jordaan Sommelsdijk